Rabarbertaart van Anny
Benodigdheden
- 1 voorverpakt vel bladerdeeg
- 600gr rabarber (Anny beweert dat de rabarber nog beter wordt als je die eerst even in de vriezer bewaart)
- 125gr zelfrijzende bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 200gr melk
- 205gr suiker
Bereiding
- Snij 600gr rabarber in stukjes van ongeveer 1cm. De schil mag er gewoon aanblijven.
- Het bladerdeeg in de bakvorm aanbrengen en inprikken.
- 125gr zelfrijzende bloem en 205gr suiker mengen.
- De helft van dit bloem-suikermengsel op het bladerdeeg strooien.
- De rabarber hierop leggen.
- Daarop de andere helft van het bloem-suikermengsel aanbrengen.
- 2 eieren loskloppen, met een zakje vanillesuiker en vervolgens mengen met 200gr melk en dag mengsel goed mixen.
- Deze eiermix op de taart gieten en 1u bakken in voorverwarmde oven op 180 graden.
Smakelijk!
Ananastaart van Denise
Benodigdheden
- 10 lepels fijne suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 12 lepels zelfrijzende bloem
- 5 lepels olie
- 9 lepels melk
- 1 doos ananas (brokken)
Bereiding
- Suiker en eierdooiers samen goed mengen.
- Olie toevoegen.
- Bloem ziften en goed onder de massa mengen.
- Melk bijvoegen.
- Eiwit hard kloppen en onder het deeg mengen.
- Bakvorm inboteren en bestrooien met bloem.
- Deeg in bakvorm doen.
- Ananasbrokken op het deeg leggen.
- In de oven laten bakken op 175 graden voor ongeveer 45 minuten à 1u.
Smakelijk!