Tuinhier Torhout

Recepten: Ananastaart & rabarbertaart

Rabarbertaart van Anny

Benodigdheden

  • 1 voorverpakt vel bladerdeeg
  • 600gr rabarber (Anny beweert dat de rabarber nog beter wordt als je die eerst even in de vriezer bewaart)
  • 125gr zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 200gr melk
  • 205gr suiker

Bereiding

  • Snij 600gr rabarber in stukjes van ongeveer 1cm. De schil mag er gewoon aanblijven.
  • Het bladerdeeg in de bakvorm aanbrengen en inprikken.
  • 125gr zelfrijzende bloem en 205gr suiker mengen.
  • De helft van dit bloem-suikermengsel op het bladerdeeg strooien.
  • De rabarber hierop leggen.
  • Daarop de andere helft van het bloem-suikermengsel aanbrengen.
  • 2 eieren loskloppen, met een zakje vanillesuiker en vervolgens mengen met 200gr melk en dag mengsel goed mixen.
  • Deze eiermix op de taart gieten en 1u bakken in voorverwarmde oven op 180 graden.

Smakelijk!

Ananastaart van Denise

Benodigdheden

  • 10 lepels fijne suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 12 lepels zelfrijzende bloem
  • 5 lepels olie
  • 9 lepels melk
  • 1 doos ananas (brokken)

Bereiding

  • Suiker en eierdooiers samen goed mengen.
  • Olie toevoegen.
  • Bloem ziften en goed onder de massa mengen.
  • Melk bijvoegen.
  • Eiwit hard kloppen en onder het deeg mengen.
  • Bakvorm inboteren en bestrooien met bloem.
  • Deeg in bakvorm doen.
  • Ananasbrokken op het deeg leggen.
  • In de oven laten bakken op 175 graden voor ongeveer 45 minuten à 1u.

Smakelijk!